Græskarsuppe


Indlæg skrevet af d. 13. oktober 2023 I kategorien Alkaline Livsstils Guide Opskrifter Sunde opskrifter

Græskarsuppe

Ingredienser:

  • 1/2 Hokaido græskar, renset og skåret i små stykker
  • 1 stor porre, renset og skåret i skiver
  • En frisk ingefær (ca. 2 cm), revet
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 2 pastinak, skrællet og skåret i små stykker
  • 500 ml vand
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 tsk karrypulver (eller efter smag)
  • 1 tsk spidskommen
  • En knivspids chili flakes eller efter smag
  • Salt efter smag
  • Frisk koriander eller græskarkerner til pynt (valgfrit)

Sådan gør du:

  1. Varm en stor gryde over medium varme. Tilsæt en smule kokosolie og steg porre i et par minutter.
  2. Tilsæt karrypulver, spidskommen og chili flakes og rør godt rundt, så krydderierne bliver ristet i et minut.
  3. Tilsæt ingefær, hvidløg, græskar, pastinak, kokosmælk og vand. Lad suppen simre i ca. 20-25 minutter, indtil grøntsagerne er møre og kan blendes.
  4. Brug en stavblender eller en almindelig blender til at blende suppen, indtil den er helt glat.
  5. Smag til med salt.
  6. Server suppen varm, og pynt eventuelt med frisk koriander.

Denne græskarsuppe er har en dejlig, varmende ret fyldt med smag.
Hvis du ønsker mere eller mindre krydderi, kan du justere mængden af karry og chili flakes efter din smag. Velbekomme!