Opskrift til medlemmer


Indlæg skrevet af d. 28. december 2022 I kategorien Medlem

RØDBEDE SALAT

5 mellemstore rødbeder
1 rød løg, tynde skiver
1 spsk. olivenolie
1 appelsin, saften
1 spsk. citronsaft
1 spsk. citron skal, fin revet
2 tsk. spidskommen, knust
1/2 tsk.nellike, stødt
1 tsk. salt
1 bundt frisk mynteblade, hakket
1 bundt koriander blade, hakket
2 spsk. sesamfrø, ristet
Kog rødberne i en stor gryde med vand i ca. 40-50 minutter, alt efter størrelse, til de er hel kogte. Lad dem afkøle. Skyl i koldt vand og fjern skindet med fingrene eller en grøntsagsskræller. Skær dem i store tern. I en skål blandes citronsaft, citronskal, oliven olie, spidskommen, salt og peber. Bland rødbederne, og de friske urter med løget.
Bland godt.
Drys sesamfrø over. Nydes som tilbehør eller bare som en ret.

Godt for fordøjelsen