Varm salat
Indlæg skrevet af Simonne Holm d. 22. november 2022 I kategorien Opskrifter
Udfordr dig selv til at spise forskellige grøntsager, hverdag i vinter månederne.
Varm salat formular
Vælg 3-4 forskellige rodfrugter.
Porre, løg, hvidløg, pastinak, rødbeder, græskar mm.
Skær dem i skiver eller kvarte.
Bages i 200 grade, i ca. 30 min.
Tilsæt krydderurter, salt og pepper.
Drys olivenolier over til sidst.
Meget lækkert at blande i salater, både varmt og koldt.
De holder op til flere dage.
Nyd det med en lækker dressing eller
denne saucen fra min bog “Få styr på din syre-base-balance”, som er nærende.
Her er et eksempel på en nem ret:
3 krus rosenkål,
4 søde kartofler
3 spsk koldpresset olivenolie
1 spsk citronsaft
1 løg
Himalayan salt og peber
Toppings
1/2 dl ristede græskarkerner
Hakket urter (hvad du har)
1 frisk chili, hakket
SÅDAN GØR DU
Vask de søde kartofler. Skær den i store tern.
Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade.
Skær løg i 4 både.
Placer grøntsagerne i gryden. Dæk med vand.
Kog de søde kartofler og rosenkål i ca. 6-8 minutter til de er lidt al dente.
Du kan lade det afkøle og skær rosenkålene i halve.
Placer grøntsagerne i en skål og hæld 1/2 dl olivenolie, 1/2 tsk salt, lidt citronsaft og frisk peber over og bland.
Nydes med ristede græskarkerner og evt frisk hakket grønkål, salat og urter.
Nyd det med en lækker cremet sauce af solsikkerkerne.
CREME DRESSING
1 håndfulde solsikkekerner, i blødgjort 3-4 timer
1 dl olivenolie
1 dl vand, eller mere
Solsikkekerne blendes bedst, hvis det har stået i blød i 3-4 timer.
Rens det godt med vand.
Blendes og smag til med lidt salt og cayennepeber