Vegansk rabarberis


Indlæg skrevet af d. 3. juni 2022 I kategorien Sunde opskrifter

Rabarber is

Rabarberplanten.
De flotte rabarberblade og de smukke farve stilke. Nyder dem i haven og beundre de kæmpe blade, som gør haven mere eksotisk. Måtte også fotografere dem. Glæder mig over den fine lyserøde fave og den raffinerede smag!

Kunne ikke lade være med at forsøge mig på en vegansk is af rabarber. Jeg plejer ikke at spise søde sager men nu er det direkte fra haven og med plantebaseret ingredienser. Dejligt at kunne lave sunde is til de små børnebørn, der kommer her.

Jeg lavede det i en ismaskine, så den bliver lækker og luftig.

INGREDIENSER:

Is
2 dåser kokosmælk, fuld fed
4 spsk. kokosblomstsukker eller agavesirup
1 tsk. vanilie pulver
1 spsk. nøddesmør (valgfrit)
1/4-1/2 tsk. xantangummi, hvis du har ellers brug kværnet chiafrø (kan undværes)
1 spsk. oliven,- eller avocado olie (uden smag) for at gøre den mere cremet
1/8 tsk. fin himalaya salt

Rababerkompot. Kan laves dagen før.
4-5 stilke rabarber, skylles godt og skæres i ca. 1 cm tykke skiver
3-4 spsk. rørsukker eller kokosblomssukker (smag til med sukker alt efter hvor syrlig rabarberen er)
1 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
1 spsk. majsmel/kartoffelmel (hvis nødvendigt)

Lad rabarberne koge op, og skru ned for varmen, hvorefter de simrer i omkring 5 minutter.

Stilles på køl eller laves dagen før.

Hvis den er meget tynd kan du tilføje 1 spsk. majsmel/kartoffelmel.

IS
I en blender tilføjes kokosmælk, vanilie, evt. xantangummi,salt, sukker, olie og blendes i høj speed.
Bland forsigtigt 3/4 del af den kolde rabarberkompot med kokoscreme blandingen og hæld i ismaskinen (som har været på frys).
Lad ismaskinen køre i 2-3 timer. Til sidt kan du blande resten af rabarber komposten i, så man ser den flotte farver i isen.
Nyd den bløde is og gem resten på frys til en anden dag. konsistensen er bedst samme dag, som du laver isen..