Sund græskarbrød

Indlæg skrevet af Simonne Holm d. 13. december 2020 I kategorien Opskrifter
Simonnes græskarbrød
1 kop = 2,5 dl
½ mellemstor græskar, bagt ( hokaido, butternutsquash eller hvilken som helst anden spiselig græskar)
1 spsk. hørfrø (blended) + 3 spsk. vand, pisk og lad stå i mindst i 5 min.
1 håndfuld valnødder, i blød i ca. 4 timer og grovhakket
1 kop hirseflager, kogt
1,5 kop fin havregryn
1 tsk. urter
¼ tsk. salt
1 tsk. reven citron skal
½ appelsin, saften
½ tsk. natron pulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk revet muskatnød
1 tsk. tørrede urter
2 tsk. friskrevet ingefær
½ tsk. revet muskatnød
¼-½ kop havremælk eller vand
¼ kop kokosolie, smeltet
½ banan
½ kop Buddhas hånd, hakket (hvis du ikke har dette så brug et madæble)
2 spsk. kokosblomstsukker eller rørsukker
Forvarm ovnen i 180 grader
I en bageform i ca. 20 x 25 cm, placeres bagepapir smurt med kokosolie.
Skær græskar i halv og med den flade side nedad bages den i ca. 30 min. Den er færdig når du kan stikke en spids kniv igennem uden problemer. Når den er bagt tager du græskar pureen ud med en ske.
Imens græskar bages, kværnes hørfrø og blandes med vand. Lad stå i mindst 5 min.
Bland alle våde ingredienser i en skål: græskar, kokosolie, hørfrø, ¼ kop havre mælk, banan, ingefær, citronskal, appelsinsaft og æble eller buddhas hånd. Bland godt!
Tilføj nu de tørre ingredienser: havregryn, sukker, hirse, bagepulver, natron, kanel, valnødder, muskat og salt. Bland godt.
Dejen får en tyk konsistens som du hælder over i et fad med smurt bagepapir.
Hæld dejen i formen.
Bages i ca. 30-45 min.
Test med en strikkepin eller en kniv
Lad afkøle i 2 timer.
Opbevares i en tætlukket beholder
Kan fryses.