Pilates

Pilates er præcise øvelser, der udføres i et roligt tempo kombineret. I pilates arbejdes der målrettet med at skabe balance mellem styrke og smidighed, og samtidig virker træningen afstressende. En vigtig del er at vi arbejder med det naturlige åndedræt, hvor du vil opleve en større bevidsthed da krop og sind er i fokus.

Pilates træner mave og ryg, smidighed, styrke og stabilitet og balance i hele kroppen. Pilates-træning er effektiv og giver dig en flot kropsholdning og et stærkt muskelkorset.

Du vil få en bedre kropsholdning og boble af energi efter timen.

Jeg underviser på en måde, hvor alle kroppe vil få udbytte af træningen. Du kan være med uanset niveau.

Pilates 1, begynder Her får du en grundig gennemgang af Stott Pilates grundprincipper, opvarmning og basisøvelserne.
Pilates 2, for let øvede Når du har trænet Pilates Begynder, og ikke længere har spørgsmål til grundprincipperne, kan du træne let øvede.
Pilates 3, for øvede Her sættes tempoet op og der kræves mere udholdenhed, styrke, koordination og koncentration.
Jeg er bla. certificerede Stott Pilates instruktør og åndedrætstræner og i stand til at tage hensyn til alle uanset skavanker eller baggrund.

Reshape Movement
Reshape træning er et træningsprogrammer, som tilbyder dig det bedste fra flere træningsformer. Reshape er en kombination af al den viden, jeg har samlet efter mange års erfaring som professionel danser og underviser i diverse bevægelse-, dansestilarter, martials arts samt Stott Pilates. Træningen er udrensende og opbyggende. Træningens programmeren udvikler din kropbevidsthed enormt og giver dig mulighed for at reprogrammere din muskel til hjerne kommunikation. Du kan på kort tid opbygge muskler uden at kroppen syres til og stresses. Defor kalder jeg det for basisk træning da det udrenser mens der opbygges. Total effektiv! Prøv det.

HJERNE OG MUSKEL GYMNASTIK
Mind-body-workout er stimulerende for hjernen.
En serier af varierenede øvelse, som kan gøres både langsomt og hurtigt, kræver konstant dyb opmærksomhed, der forbinder sindet med kroppen.
Der skabes bevidst fokus på aktivering af hjernekommunikation med musklerne under hele timen.
Helkrops workout med hjertepuls-, lymfe træning gennem et energi fremkaldende træningsprogram, der fokuserer på styrke, smidighed og balance.

UDRENSENDE
Musklerne opbygges intens samtidig pumpes lymfesystemet, derfor opleve du ikke ophobning af mælkesyre i kroppen. Og du kommer til at svede og føler dig udfordret! ALLE kan være med!

HOLISTISKE
Træningsformen er holistisk og optimerer din evne til indre opmærksomhed.

STYRKE og PULS
Kort trænings tid med fokus på puls, styrke, og smidighed og bevægelse der stimulere vores højre og ventre hjernehalvdele, så træningen bliver mere levende, organisk og udviklende. Alt sammen uden at hoppe eller løfte vægte. Træningen er stående og jeg anbefaler at bruge gummisko.

Metoden fokuserer specielt på:

1. Åndedræt.

2. Placering af bækken.

3. Placering af ribben.

4. Stabilisering af skuldrebladene

5. Placering af hoved og nakkehvirvler.

Metoden øger den indre styrke og skaber balance mellem muskelgrupperne.

STOTT PILATES®

Pilates er en træningsform der er udviklet af Joseph H. Pilates i 1920´erne.

Øvelserne omfatter over 500 systematiske gulv- og redskabsbaserede mind-bodyøvelser, der træner hele kroppen. Øvelserne kræver fokus og koncentration, og der lægges vægt på kvalitet frem for kvantitet.

STOTT PILATES® er udviklet af den tidligere professionelle balletdanser, Moira Merrithew Stott. Med bidrag fra professionelle idrætslæger og fysioterapeuter har Stott Pilates en moderne anatomisk tilgang til de originale øvelser af Joseph Pilates. Udbyttet af metoden er optimal styrke, smidighed, balance og udholdenhed opnået under professionel vejledning og uden at overtræne musklerne. Stott Pilates er en stressforløsende metode, der kan udføres både på gulv eller på specialbyggede fjederdrevne maskiner.

* PILATES, ZEN•GA™ er bevægelser der skaber mere klarhed i sindet med målrettet bevægelser. Mange øvelser er stående med mere flow som giver lidt mere puls med fokus på at arbejde ud fra en stærk kerne (mave, ryg muskler).
ZEN•GA™ fokuserer på core stabilitet, udholdenhed og modstandskraft, samtidig opnås en tilstand af tilstedeværelse. Dette giver dig mulighed for at høste fordelene ved forbedret styrke, klarhed og samlede fitness.
STOTT PILATES® er kendt som de professionelles valg, og hvert år uddanner vi mange fysioterapeuter, afspændingspædagoger, massører, idrætslærere, dansere og lignende, der vælger at supplere deres karriere med en certificeret STOTT PILATES®-instruktøruddannelse.

Psoas-hoftebøjeren

Åndedrættet med fokus på Psoasmusklen og bækkenbunden.

Træning er velgørende for den dybe “hoftebøjer. Psoasmusklen, det er den som ofte er årsag til en dårlig ryg. Psoas er budbringer af det centrale nervesystem. Din Psoas er meget mere end blot en muskel, den kan opfattes som din vogter. Den er en stabilisator af hele rygsøjlen. Både fysiske og spyskiske skader sætter sig i Psoasen. Psoasen er nemlig en følesesmuskel. Og den bliver umattet af at overtæne, af stress, skader og mmm. Psoasen er også en budbringer af centralnervesystemet. Da den er kroppens budbringer er det meget vigtigt at lære at lytte til den. Ved at arbejde med Psoasen udvikler ve mere kropsbevidsthed. Krop og sind er en helhed.

Oplev at du selv kan forløse spændte muskler…

• Psoas er den dybeste mavemuskel og måske den vigtigste stabilisator for ryggen. Optimal funktion af psoas, en elastisk psoas, er af umådelig stor betydning for rygsøjlens, bækkenets og hofternes funktion.
• Psoas muskelen, forbinder overkroppen med underkroppen, fra lårben til rygsøjle.
Oplev at du selv kan forløse og frigive en stram Psoas muskler…

o Psoas er den dybeste mavemuskel/rygmuskel og nok den vigtigste stabilisator for ryggen. Optimal funktion af psoas, en elastisk psoas, er af umådelig stor betydning for rygsøjlens, bækkenets og hofternes funktion.
o Psoas forbinder overkroppen med underkroppen, fra lårben til rygsøjle.
o Psoasen og Diagfragma/lungemusklen samrbejder for en optimal vejtrækning.

Bækkenbunden er en dynamisk enhed, der konstant er elastisk og eftergivelig.

Åndedrætsmusklen og bækkenbunden er anatomisk forbundet via et ledbånd.

Vi kan med åndedrættet justere og påvirke det autonome nervesystem.

Viste du at det autonome nervesystem spiller en betydningsfuld rolle for åndedrættet?