Kroppen er basisk


Indlæg skrevet af d. 21. juni 2018 I kategorien Alkaline Livsstils Guide Opskrifter Rent vand Sunde opskrifter

Vidste du at:

“Der er er kun én sygdom; Det er den øgede surhed i kroppen, som hænger sammen med den måde, vi lever, spiser og tænker på.”

“Der findes kun én behandling. Bryd cirklen af ubalance og påbegynd en sund og energirig livsstil.

Med en enkel viden om syre-base-balancen i kroppen og syre-base-værdier i kosten kan du på meget kort tid genoprette din sundhed, vitalitet og livsglæde.

Men hvad betyder det at have styr på syre-base-balancen?

Kroppen er basisk i sit design

Først skal du vide, at kroppen er basisk i sit design! Kroppen er designet til at være basisk, vi er født basiske. Kroppen er derimod sur i sin funktion. Det betyder, at vores krop fungerer surt i det øjeblik, vi fordøjer maden, udånder kuldioxid, tænker og bevæger os. Helt naturligt!

Derfor er det naturlig, at vi skal indtage en kost, som understøtter kroppens naturlige syre-base-balance.

Der er en meget enkel forklaring, som jeg ofte bruger:  Fiskebowle-metaforen.

Vi ved, hvor vigtigt det er, at vandet, som fisken svømmer i, skal være rent og iltet, for at bevarer pH-værdien på 7. Derfor skal vi sørge for ikke at overfodre fisken, da resten af maden ellers vil synke til bunds og ligge der og rådne. Desuden er en regelmæssig udskiftning af vandet vigtig, for at pH-værdien i vandet ikke kommer under 7 og  udvikler sig til mosevand.  Vand uden ilt er grobund for bakterier og svampe. Dette blev iøvrigt opdaget af en tysk professor, Otto Heinrich Warburg,  i 1931, som opdagede, at kræftceller ikke trives i et iltrigt miljø.

Det er lige præcist det, der sker i vores krop!
Du kan sammenlige fisken med en celle i din krop. Hvis fiskens miljø er optimalt, trives fisken. Det samme er gældende for vores celler i kroppen.

Tænk på dine celler og organer som fisk i et akvarium (din krop). Hvis du gerne vil have sunde fisk, er du nødt til at renholde akvariet, så vandet bevare den rette pH-værdi.

Fiskebowle-metaforen viser, hvor vigtigt det er at være opmærksom på vores indre kropsvæsker; vores indre miljø.

Sygdomme, bakterier og svampe kan ikke overleve i et iltrigt miljø, dvs. et basisk miljø!

Kroppen består af 70% vand. Væsken i kroppen består af vand, blod og lymfevæske. Al væske skal have en optimal pH-værdi (let basisk), for at cellerne trives.
Det er nemt nok at vedligeholde denne balance – hvis blot vi ved, hvad der skal til.

Kilde: pH-Miracel og egen erfaring.

Du kan starte med en basisk sommer smoothies-juice, som ilter og hydrerer cellerne:)

Super basedannende smoothies-opskrift

1 agurk
1 citron, uden skal
1 cm revet ingefær
1 håndfuld spinatblade
1/4 tsk. Himalaya-salt
Lidt mynteblade
2- dl vand (gerne basisk)

 

Bogen: Den ultimative Smoothies Guide lanceres snart. ( Juli 2022)


Lær mere

Hvis du ønsker at lære mere om, hvordan du vedligeholder dit indre miljø, så er der meget mere at hente i min nye bog “Få styr på din syre-base-balance”.

Se mere her >>>

Passer du på de små fisk?

Faktisk er det ret afgøende, at det vand, vi indtager er rent, altså fri for pesticider og nitrat mm. Men det er også super sundt for dine celler at indtage vand, der er ioniseret og basisk! læs mere her om, hvorfor PURE vand er livsvigtigt: Hydrering for optimal sundhed >>>