Hurtig og nem basisk morgenmad


Indlæg skrevet af d. 11. juli 2017 I kategorien Opskrifter Sunde opskrifter

Super morgenmad

En lækker basisk fiberrig morgenmad som er fuld af sunde olier, vitaminer, mineraler og smager skønt.

Frugter og bær er rige på fibre, vitaminer og antioxidanter i forskellige mængder så nyd dem gerne.

Da de indeholder fruktose, der er en form for sukker, ligger de i den mindre basiske ende af pH-skalaen.

En balance imellem bær, frugt, grøntsager og krydderier kan få din smoothie til at smage vidunderligt.

Tilføj gerne chiafrø, som er rige på aminosyrer, antioxidanter, omega-3-fedtsyrer og kalcium og som ligger i den basiske side af skalaen.

Mange spiser frugt, yoghurt og skyr til morgenmad. Det smager da godt, men alligevel er det rimelig syredannende for kroppen.

Hvis du vil have en mineralrig morgenmad indeholder mandelmælk mange fantastiske mineraler bland andet vitamin E, vitamin D, vitamin A, zink, kalium, jern og magnesium. Mandelmælk er meget basisk, netop fordi den har højt indhold af mineraler og ingen sukker eller frugtose. Mandelmælk har en utrolig fin lækker blød smag som er velegnet til drikke rent.

TIl familien laver jeg mandelmælk ca. 2 gange om ugen så jeg har til hele ugen hvor jeg varierer mine smoothies til mine unger.

Er du til frugt kan jeg anbefale årstidens bær sammen med  mandelmælk og chiafrø.
Her er en lækker udgave, som jeg bruger meget selv og til mine detox retreats, da det er meget basedannende…

Nu kan mandelmælk jo købes i mange dagligvarer butikker nu også uden sukker. Men ellers kan du lave den selv.

 

Hjemmelavet Mandelmælk

1 liter mandelmælk.

2 håndfuld mandler lægges i blød i vand i en lukket beholder natten over.

Mandlerne skylles, inden de blendes sammen med 3 kopper frisk vand. Du bestemmer selv hvor fortyndet din mandelmælk skal være så prøv dig frem med mere eller mindre vand i.

Bland eventuelt lidt vaniljepulver eller kanel i din mandelmælk.

Mandelmælken sies og sættes på køl i en lufttæt beholder.

Mandelmælken holder sig frisk i 2-3 dage.

Gem eventuelt pulpmassen til bagværk.

Ryst beholderen, inden du bruger mandelmælken.

Du kan også lave mandelmælk med en slowjuicer.

Tilføj langsomt mandler og vand i juiceren.

Genbrug mandelmassen og kør det igennem juiceren igen med vand:)

Du får opskrift på familiens favorit morgen-smoothie.

 

Chia-Bær-Smoothies

2 kopper mandelmælk

1 – ½ kop frosne blåbær

¼ agurk

1 håndfuld havregryn

2 blade romane salat

Lidt kanel eller kardemomme eller vanilje pulver.

evt. 2 spsk. mandelsmør (for at gøre den mere fyldig)

Blendes i høj speed.

Tilføj nu 2 spiseskeer chiafrø i smoothien og rør ofte de første 5-10 minutter så de ikke klumper.

 

xxx  Simonne

Mandelmælk from Simonne on Vimeo.