Basisk spansk gazpacho smoothie
Indlæg skrevet af Simonne Holm d. 2. juli 2017 I kategorien Opskrifter Sunde opskrifter
Basisk Spansk Gazpacho Smoothie
Sommerferien er endelig startet, og jeg håber, at du også er i fuld gang med at nyde de danske grønsager.
Jeg har gang i vores ynglings Gazpacho smoothie her, som vores unger hjemvendt fra efterskole og Nibe festival, har kastet sig længselfuldt over.
Gazpacho stammer fra Andalusien, hvor den super lækre kolde suppe er forfriskende på de varme dage.
GAZPACHO er den bedste kolde suppe jeg nogen sinde har smagt og elsket fra barnsben.
Opvokset med spansk mor, og efter utallige sommerferier i Spanien, gik gazpacho suppen i årerne på mig. Jeg elskede det spanske køkken og de lækre retter, men Gazpacho var og blev til evighed mit fortrukne forret.
Gazpacho består hovedsaglig af meget basiske grønsager, som tomater, agurker, rød peber, løg, hvidløg og der tilføjes eddike, hvidt brød, salt og oliven olie. Alt sammen blendes og sies til en lækker suppe.
I dag dropper vi brødet og eddiken, beholder skræl og fibrene og tilføjer citron. Vi laver den flere gange om ugen som forret, hovedret eller mellemmåltider.
Jeg deler opskriften på en basisk fiberrig gazpacho.
Lad dig og din familie slukke jeres tørst og sult i denne lækre forfriskende smoothie.
En super drik og en god sommerhydrering!
Nyd så mange danske grøntsager, mens de står på højeste vibrations niveau og få fordel af deres energirige super næring.
Ingredienserne til basisk gazpacho er fuld af vitaminer, mineraler, fibre, jern og antioxidanter.
Basisk gazpacho smoothie
Her en dansk version som har en meget basedannende effekt for kroppen:
Tid: 15 minutter
Portioner: 4
Kategori: Kold suppe
Effekt: Meget basisk
Køkken: Spansk/dansk
INGREDIENSER:
4-6 store tomater
1 stor agurk
2 fed hvidløg
1 løg
1 rød peber, uden kerner
1 lille citron, uden skræl
1 kop rent vand
1/2 dl Økologisk Ekstra Jomfru Oliven Olie
1-2 tsk himalaya salt
Skyld grøntsagerne.
Skær grønsagerne i stykker.
Placer tomaterne i bunden af blenderen og resten og blend det hele.
Smag til med salt og vand.
Du kan selv bestemme hvor meget vand du ønsker i din gazpacho.
Stil på køl i mindst 3 timer.
Nydes enten som smoothie i glas eller som supper i en tallerken.
Saludos!
Kærlig hilsen Simonne