BASISK MAD

Basisk mad er 100% plantebaseret og sukkerfri. Det er rig på mineraler og proteiner.

Dette vedligeholder kroppens optimale syre-base-balance.

Basisk mad består af råvarer, som er fyldt med essentiel næring, som vitaminer, proteiner, jern, omega-olier, fibre og rigtig mange mineraler.

Basisk mad er rig på antioxidanter og fytonæringsstoffer, (som kan forebygge kræft). Det er mad, som er energirig. Det er mad, som giver os energi, øjeblikkeligt og gør dig stærk og sund!

Kroppen har en pH-værdi 7.365, som er neutral.  Alt mad, som ligger tæt på neutral, er godt for kroppen, hvorimod en kost, som ligger under neutral, dvs. syredannende mad, vil stresse kroppen og på sigt skabe ubalance og inflammation i kroppen!

Fordelene med basisk mad er:

 • Mere energi
  Den nemmeste og hurtigste måde at få tilført næring til kroppen er, at du indtager mindst et stort glas basisk smoothie/juice dagligt, der svarer til ca. 3 portioner grønt.
 • Nemmere vægttab
  Du behøver nemlig ikke at koncentrere dig om kalorietælling, så længe du blot følger principperne for syre-base-balancen.
 • Styrker immunforsvaret
  Få mere næring til cellerne med basisk mad.
 • Færre smerter
  Basisk kost er basedannende dvs. at det er antiinflammatorisk mad. Når kroppen kommer i en optimal syre-base balance, forsvinder inflammationen i kroppen. Smerten forsvinder!
 • Optimal ernæring til gravide
  Basisk kost har mange vigtige mineraler, vitaminer og enzymer, som alle gravide ikke kan få nok af.
 • Forebyggelse af livsstilssygdomme
  Vi kan ikke få nok basisk næring til cellerne. Det er vigtigt, at vi har en basereserve i kroppen, så vi hele tiden er i base-overskud. Vi lever i en forurenet verden med stråler, stress, osv. Det tærer på de basiske depoter i kroppen.

Du kan se på syre-base-fødevare-oversigten, hvilke fødevarer har syredannende og basedannende effekt for kroppen.

Du kan også se, at der anbefales en fordeling på 80% af de basiske grøntsager og frugter og en 20% fordeling af de mindre syredannede.  Du skal helst undgå den helt røde kolonne. Så du kan godt spise havfisk, gedeost og gedemælk i moderate portioner. Du kan se, at mælkeprodukter er i den meget syredannende kolonne.

Se mere her >>>


Du kan holde en sund balance, hvis du indtager kun 4-6 portioner grønne, friske, økologiske grøntsager dagligt.

 

Du behøver ikke at spise salater dagen lang, men du kan snildt få indtaget 3-4 portioner med basiske juicer, smoothies og supper, som er den hurtigste måde at optage næring ud til cellerne.

Men der er ikke blot en vej til sundhed, da vi jo alle har hver vores krop, psyke og følelseshistorier. Det påvirker alt sammen vores syre-base-balance i kroppen.
Vi kommer ikke uden om, at vi SKAL have basisk mad tilført dagligt. Det er som sagt mad, som har et højt indhold af næring, vitaminer, fibre, antioxidanter, mineraler og essentielt fedt.

Du kan få en bedre syre-base-balance! Alt efter hvor du er i din livsstil nu, kan du vælge, hvad der passer til dig.