Basisk Butternut Smoothie


Indlæg skrevet af d. 12. december 2017 I kategorien Sunde opskrifter

Basisk Butternut Smoothie med lidt julesmag

Butternut squash (græskar) er fantastisk – prøv denne lækre butternut smoothie. En lækker, fyldig smoothie med julesmag. Den har en tyk konsistens og kan serveres både som smoothie og dessertsmoothie. Godt med frisk ingefær og/eller gurkemeje, der gør smoothien spændende og anti-inflammatorisk.

 

Til 2 store glas

Basisk Butternut Smoothie

1 kop bagt butternut- eller græskarpuré fra dåse, økologisk
1½ kop kokos-ris-drik (Coconut Dream) eller mandeldrik
½ rød grapefrugt, saften
½ økologisk appelsin, skrællen
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. allehånde
1 tsk. friskrevet ingefær og/eller
1 tsk. friskrevet gurkemeje
Et par dråber stevia – jo bedre kvalitet, jo bedre smag:)
1 knivspids Himalaya-salt

For den søde tand:
1 tsk. kokossukker. Det er bedre end honning eller agavesirup.

Blend alle ingredienser, og smag til med lidt salt og steviadråber.

Tilføj mere eller mindre kokos-ris-drik til ønsket konsistens.
For friskhed tilføj mere rød grapefrugtsaft.
Prøv med lidt mere ingefær.

Stilles på køl i mindst 30 minutter og nydes.

Holdbarhed op til 2 dage i tætlukket glasbeholder.

Bagt butternut squash

1 lille butternut skæres midt over på langs.
Fjern kernerne med en ske.  (kan også bages med og nydes som snack)
Skær butternut i ca. 2-3 cm tykke skiver. Placer dem på bagepapir på en bageplade. Bages i ca. 30 min. ved 180 grader.

Rist kernerne: Skyld dem. Drys lidt Himalaya salt over dem og bag dem i ca. 30 minutter.

Pil skrællen af den bagte butternut. Hvis butternutten er stor, kan du fryse halvdelen eller blende den til en lækker, spicy suppe.

Har du brug for at lære at lave velsmagende basisk mad?
Så kig ind her:

God jul!